Grigori Karasin: Rusia va acorda asistenţă pentru dezvoltarea RMN

“Rusia va continua să acorde activ asistenţă în toate subiectele ce ţin de dezvoltarea social-economică a RMN”. Declarația a fost făcută de viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, marţi, la întrevederea de la Tiraspol cu preşedintele Transnistriei, Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei “Infotag”, care face referire la site-ul liderului de la Tiraspol, diplomatul a amintit despre “elaborări destul de importante, proiecte de documente, care se află la etapa finală a examinării reciproce”.

“Aceasta se face întru dezvoltarea memorandumului, care în octombrie anul trecut a fost semnat de Dvs. şi vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin. Cred că în timpul apropiat aceste înţelegeri practice vor începe a fi realizate şi să aducă ajutor, rezultate concrete pentru toţi locuitorii Republicii Moldoveneşti Nistrene”, a spus Karasin.

Vorbind despre negocierile în formatul “5+2″ el a menţionat că Rusia, ca garant şi mediator, va întreprinde paşi pentru obţinerea rezultatelor practice în cadrul aşa-numitei concepţii a “paşilor mici”, care va soluţiona probleme ce ţin de existenţa Transnistriei.

Potrivit spuselor lui Karasin, Chişinău şi Tiraspol “trebuie să meargă înainte împreună, bazîndu-se pe egalitate în procesul de negocieri şi pe respectarea reciprocă a intereselor”.

Sursa : Noi.md