Grigore Petrenco A FOST PRINS! Fostul deputat încerca să PĂRĂSEASCĂ ŢARA ILEGALFostul deputat comunist Grigore Petrenco a fost întors astăzi de pe Aeroportul Chişinău, în timp ce încerca să părăsească ţara. Asta deşi politicianul se află sub control judiciar.

Informaţia a fost confirmată de procurorul Nicu Şendrea: “Noi am intervenit în vederea evitării riscurilor de încălcare a măsurii preventive – control judiciar, care este aplicat de către instanță. Trebuia să existe o încheiere de permitere din partea instanței. Dumnealui nu avea așa ceva asupra sa. Avea o cerere care nu era conform procedurii.”

Potrivit procurorului, pentru a obține dreptul de a părăsi țara, avocatul lui Grigore Petrenco trebuia să depună o cerere la ultima ședință de judecată, care a avut loc la sfârșitul lunii aprilie. Lucru care nu s-a întâmplat.

Şi Poliţia de Frontieră precizează într-un comunicat de presă că “astăzi, în jurul orei 12.00, la linia de control s-a prezentat, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, Grigore Petrenco, care urma să zboare spre Munchen.

30 de minute mai târziu, pe linia dispeceratului Poliției de Frontieră a parvenit decizia instanței de judecată Râșcani, prin care am fost anunțați că dlui Petrenco nu i se permite părăsirea teritoriului R.Moldova. Astfel, angajații Poliției de Frontieră au solicitat, persoanei în cauză, să părăsească sala de așteptare, anunțându-l despre decizia instanței de judecată, ne fiind autorizată trecerea frontierei de stat.

Inițial, dl Petrenco nu s-a conformat cerințelor legale al polițiștilor de frontieră, urcându-se în autocarul care transportă pasagerii spre aeronavă. La solicitarea repetată a angajaților Poliției de Frontieră de a coborî din autocar, domnul Petrenco s-a conformat și a parasit sala de așteptări.

Poliția de Frontieră precizează că cetățeanul Grigore Petrenco nu a fost reținut, iar polițiștii de frontieră au acționat în conformitate cu legislația națională, nedepășind atribuțiile funcționale.”

PUBLIKA.MD reaminteşte că politicianul s-a aflat mai bine de jumătate de an în detenție, apoi în arest la domiciliu. Acesta a fost reținut după ce a încercat, alături de câțiva activiști ai grupării extremiste Antifa, pe care o conduce, să ia cu asalt sediul Procuraturii Generale.

Poliţiştii au depistat asupra lor lanţuri şi alte obiecte din metal. Grigore Petrenco este cercetat penal și riscă până la trei ani de puşcărie.

Sursa : publika.md