Grădinița și liceul din Cimișeni, fără apă la robinete

Stau fără apă potabilă în grădiniţă şi în liceu. Este vorba de peste 400 de copii din localitatea Cimişeni, raionul Criuleni, care de aproximativ o lună nu au apă la robinete. Şi asta după ce Centrul raional de Sănătate Publică a constatat că apa din cele două fântâni arteziene din sat, nu corespunde normelor sanitare. 

În aceste condiţii, directorii instituţiilor ridică neputincioşi din umeri şi spun că se descurcă cum pot, după ce primarul localităţii, Ghenadie Rabei, le-a întors spatele, atunci când i-au cerut ajutorul. Şi dacă pentru consum elevii îşi aduc apă de-acasă, apoi pentru pregătirea hranei, bucătarii folosesc apă de la fântâna din curtea instituţiei.

Aceeaşi situaţie este şi în grădiniţa din sat. Directoarea instituţiei spune că a cerut şi ea ajutor de la primar, dar fără rezultat. Cu aceeaşi problemă se confruntă şi localnicii care spun că se descurcă cum pot.

Problema este una mai veche, după ce acum aproximativ o lună de zile, specialiştii de la Centrul de Sănătate Publică Criuleni au depistat că apa de la cele două fântâni arteziene din care este aprovizionat satul, nu corespunde normelor sanitare. Primarul localităţii, Ghenadie Rabei, spune că problema va fi soluţionată, deşi nu vede nimic grav că apa nu corespunde normelor sanitare. De aceeaşi părere este şi administratorul celor două fântâni arteziene, care s-a dovedit a fi chiar fratele primarului.

În aceste condiţii, directorii instituţiilor de învăţământ spun că dacă nu li se va rezolva problema la nivel local, se vor adresa după ajutor reprezentanţilor Consiliului Raional Criuleni. Precizăm că primarul Ghenadie Rabei, a şocat anterior opinia publică prin comportamentul său. Acum un an, el l-a lovit pe un subaltern cu un scaun în cap. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Pe numele primarului a fost intentată atunci o cauză penală pentru huliganism şi şantaj, care este încă pe rol.