Ghimpu se jură că nu a călcat pragul la NobilLiberalul Mihai Ghimpu spune că partidul pe care îl conduce nu este controlat de nimeni și că nu a fost niciodată la hotelul Nobil „la raport”.

Totuși, liderul PL se vede săptămânal cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, care și-a asumat rolul de coordonator executiv al Consiliului coaliţiei de guvernare.

„Niciodată nu am călcat pragul la Nobil. Filat se ducea acolo la raport, dar eu niciodată nu am fost”, a spus Ghimpu.

Totuși, liberalul se vede cu Plahotniuc în fiecare săptămână, în cadrul ședințelor Consiliului coaliţiei de guvernare.

„Cu Plahotniuc ne vedem la ședințele consiliului alianței. Discutăm problemele pe care le avem, printre care agenda parlamentară. Acum noi ținem la control îndeplinirea Foii de parcurs. În alianță este bine, nimeni nu fură, nimeni nu se ocupă cu contrabanda, dar lucrăm, chiar dacă toți avem viziuni diferite. Plahotniuc are o funcție bună, ne ajută să lucrăm”, a spus Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la PRO TV.

Liberaul a respins, totodată, zvonurile cum că PL ar fi un partid controlat. „Pe mine nu mă controlează nimeni. Partidul și miniștrii PL nu sunt controlați”, a spus liberalul, adăugând că „nu este posibil ca o persoană să controleze statul”.

„Nu cred că toți judecătorii și procurorii sunt controlați. Nu este posibil ca o persoană să controleze statul. Noi avem și experți din UE care vâd cum lucrăm. Eu nu înțeleg ce înseamnă control? Cum să controlezi statul? Vreau să spun că cei care spun că statul este captiv, ei au captivat centrul capitalei. Eu vă rog să nu mă întrebați de PD, nu vreau să răspund despre membrii PD, cât au capturat, cum au capturat. Eu răspund pentru membrii PL”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Sursa : independent.md