Gheretele din Capitală, ținta unor hoți, printre care doi minori. Iată cum acționau (VIDEO)Un grup de persoane implicat în spargeri de gherete a fost reținut de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Membrii acestuia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 13 ani şi doi tineri cu vârstele de 20 ani şi 38 ani, domiciliaţi în Capială.

Conform informaţiilor preliminare acumulate până în prezent, indivizii ar fi pătruns în cel puţin trei gherete, de unde ar fi furat obiecte de suvenire şi rechizite de birou, din strada Alecu Russo şi strada Ginta Latină.

Poliţiştii au stabilit că aceştia pătrundea prin deteriorarea geamului sau a lacătului de la uşa de acces. Totodată, asupra lor a fost depistat şi un rucsac în care se aflau diverse unelte, ce le foloseau la deshiderea lacătelor.

În acest context, a fost dispusă iniţerea unei cauze penale pentru furt, iar bănuiţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia Capitalei solicită agenţilor economici să-şi asigure corespunzător gheretele aflate în gestiune, iar în caz de necesitate, vânzătorii să apeleze imediat la serviciul specializat 902. 

Sursa: realitatea.md