Ghenadie Sajin, în vacanţă de lux cu Marcel Pavel; Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii îşi petrece concediul în Turcia 01Într-un hotel de cinci stele de pe litoralul turcesc, la pescuit pe ambarcaţiuni de lux şi înconjurat de prieteni, printre care şi artistul din România Marcel Pavel. Aşa îşi petrece vacanţa şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii, Ghenadie Sajin. 

Fotografiile au fost postate pe Internet de cântăreţul din România Marcel Pavel, care a precizat printr-un comentariu că se află la pescuit, în Antalya, la invitaţia prietenului său, Ghenadie Sajin şi a menţionat că este cazat la “Rixos Sun Gate”, un complex hotelier luxos.

Că şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, numit în funcţie acum patru luni, este în concediu a confirmat-o secretara acestuia. 

Această vacanţă a funcţionarului de la Chişinău nu este prima de la numirea sa în funcţie, la sfârşitul lunii aprilie. Sajin a mai plecat în concediu fără plată la două luni după ce s-a instalat la şefia Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Prietenia dintre Ghenadie Sajin, un apropiat al prim-vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc, şi Marcel Pavel pare a fi una mai veche. Acum patru ani, Marcel Pavel a venit la Chişinău pentru a cânta la o recepţie organizată de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată de oligarhul Vladimir Plahotniuc şi chiar a interpretat pentru acesta o piesă în limba rusă. 

Ghenadie Sajin, în vacanţă de lux cu Marcel Pavel; Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii îşi petrece concediul în Turcia 02

Atunci, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Chişinău, Marcel Pavel a vorbit despre prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, ca despre un “prieten”, pe care l-a cunoscut la nunta milionarului Gabriel Stati. Interpretul din România a cântat şi în campania electorală din 2014 pentru Partidul Democrat.

Ghenadie Sajin, care a fost unul dintre administratorii afacerilor oligarhului Vladimir Plahotniuc, a fost numit în funcţia de şef al Inspecţiei de Stat în Construcţii la sfârşitul lunii aprilie.

Sajin este cumnatul fostului procuror general, Valeriu Zubco, alături de care a participat acum trei ani, de rând cu judecători şi afacerişti, la vânătoarea din Pădurea Domnească, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu. Zubco a fost demis din funcţie în urma acestui scandal, iar Sajin, chiar dacă s-a numărat printre participanţii la acea partidă ilegală de vânătoare, a avut calitatea de martor în dosar, nu de inculpat. 


Sursa : Jurnal.md