Germanii ar putea face investiții la Strășeni. Promit 3000 de locuri de muncă

Parcul Industrial din Străşeni duce tratative cu investitori germani interesați să devină rezidenți ai parcului. Dacă negocierile vor avea succes ar putea fi create circa 3000 de locuri de muncă. Despre asta a fost informat astăzi premierul Iurie Leancă care a vizitat Parcul. Oficialul a cerut să fie accelerat procesul de atragere a investițiilor străine.

Prim-ministrul a vizitat hala de producere a întreprinderii „DeltaTeh” care are peste 50 de angajați. Meșterii coasă acum malete, având o comandă venită din Federația Rusă. Întreprinderea a realizat anterior lucrări pentru agenți economici din Italia, dar și din alte țări. Directorul firmei Constantin Batin a precizat, în discuțiile cu premierul, care este cea mai mare problemă – lipsa personalului calificat. Anterior, întreprinderea a procurat tehnică performantă pentru prelucrarea pielii, însă din lipsa unor ingineri calificați, aceasta nu este utilizată.

Autoritățile au găsit o soluție pentru a rezolva problema. În Zona Economică Liberă din Străşeni va fi deschisă o Academie de meserii. Studenţii vor învăţa secretele profesiei la faţa locului, direct de la specialiştii care muncesc în întreprinderi.

Parcul Industrial din Strășeni are un spațiu de producere și administrativ de circa 75 de mii de metri pătrați. Aici activează 29 de companii rezidente. O parte a Parcului are statut de Zonă Economică Liberă. Printre avantajele acestuia se numără distanța de numai 15 km de capitală, accesul direct la drumurile naţionale şi internaţionale şi conexiunea la calea ferată prin tronson propriu.

Sursa : ziarulnational.md