Germania recomandă recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare transnistreneMinistrul german de externe Frank-Walter Steinmeier recomandă Chișinăului recunoașterea diplomelor de studii și a plăcuțelor de înmatriculare auto transnistrene.

Aflat în Republica Moldova într-o vizită în calitate de Președinte în exercițiu al OSCE, șeful diplomației germane a făcut aceste recomandări în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip.

„Noi am discutat despre probleme și soluții, mai ales două din ele. De exemplu recunoașterea și funcționarea diplomelor universitare și altor documente științifice care sunt în Transnistria și plăcuțele de înmatriculare din regiune în Uniunea Europeană. Sunt sigur că discuțiile care au început vor duce la succes”, a declarat Steinmeier.

Funcționarea școlilor cu predare în limba român din stânga Nistrului, accesul agricultorilor la terenurile agricole din zonă, redeschiderea podului de la Gura Bâcului, sunt alte câteva subiecte discutate între cei doi oficiali, menționate în cadrul unei conferințe de presă comune.

După întrevederea cu premierul Pavel Filip, oficialul de la Berlin se va întâlni cu ministrul de externe Andrei Galbur, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, precum și cu preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

În după-amiaza zilei, ministrul german de Externe se va deplasa la Tiraspol, pentru discuții cu reprezentanții administrației transnistrene.

Sursa : independent.md