Gata cu parcările pe marginea drumului în centrul Chișinăului! Pe ce tronson al bd. Ștefan cel Mare va fi interzisă parcareaDupă ce se va finaliza reconstrucția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul dintre străzile Armenească și S. Lazo va fi interzisă parcarea automobilelor. Aici nu vor fi amenajate locuri speciale de parcare și vor fi instalați piloni de delimitare, care nu vor permite conducătorilor auto să-și lase mașinile în locuri interzise. 

Oleg Poiată, șeful interimar al Direcției generale transport și căi de comunicație Chișinău, a declarat pentru IPN că parcări vor fi amenajate pe direcția spre Buiucani, până la strada Armenească, iar după strada S. Lazo, către sensul giratoriu de la strada Creangă, vor fi amenajate locuri de parcare, cu excepția câtorva porțiuni.

Astfel, după intersecția cu strada S. Lazo, șoferii vor putea parca pe bulevardul Ștefan cel Mare, cu excepția teritoriului adiacent Ambasadei Ungariei, pe o porțiune cuprinsă între străzile Petru Movilă și Toma Ciorbă, dar și Toma Ciorbă și Mihai Viteazu.

De asemenea potrivit lui Oleg Poiată, săptămâna aceasta urmează a fi amenajate cu pavaj trotuare pe o suprafață de circa șase mii de metri pătrați.

Lucrările de reparație a bulevardului central al capitalei se preconizează să se încheie la începutul lunii septembrie. 

Sursa: realitatea.md