Gafa sau nu Andrian Candu vorbeste despre viitoare guvernare democrata sustinuta de Kremlin

„Congresul (SUA) a oferit, de asemenea, sprijin pentru continuarea activității în favoarea creșterii și dezvoltării sistemului de guvernare transparent și democratic, sprijinit de Kremlin”, este declarația făcută de președntele Parlamentului, Andrian Candu, într-un articol publicat în Washington Times. Asta în contextul în care, mai sus, speakerul critică influența rusă pe teritoriul Republicii Moldova.

În articolul în care Candu laudă guvernarea de la Chișinău pentru progresele făcute în domeniul economic și social, precum și prin faptul că este susținută de Congresul SUA, critică Federația Rusă condusă de Vladimir Putin, numind-o coruptă.

„În prezent, Washingtonul recunoaște că Moldova încorporează valori occidentale și că înaintează ca partener și aliat”, notează Candu în articolul său.

„La începutul acestui an (anul 2018), Camera Reprezentanților a introdus o rezoluție de consolidare a relațiilor cu Republica Moldova și de apărare a securității și independenței noastre față de amenințările externe. Rezoluția Camerei recunoaște reformele democratice pe care PDM le-a implementat deja. Congresul a oferit, de asemenea, sprijin pentru continuarea activității în favoarea creșterii și dezvoltării sistemului de guvernare transparent și democratic democratic, sprijinit de Kremlin”, scrie Candu. Vedeți mai jos pasajul original.

Gafa sau nu Andrian Candu vorbeste despre viitoare guvernare democrata sustinuta de Kremlin

Nu cunoaștem deocamdată la ce s-a referit sau ce a vrut să spună mai exact Andrian Candu.

Articolul a fost publicat în Washington Post la 1 ianuarie 2019.

Citiți întregul material pe Washington Times.

Sursa: unimedia.info