Gaburici vorbește despre învinuirea în dosarul diplomei false și demisia sa Voi pleca frumos sau urât (VIDEO)Prim-ministrul Chiril Gaburici este dispus oricând să-și dea demisia. Mai mult, acesta spune că este deschis să vină la audieri la Procuratura Generală în cazul diplomei sale.

Întrebat despre informațiile apărute potrivit cărora diploma de studii ar fi falsă, Chiril Gaburici a spus că ”în sfârșit, lucrurile s-au pornit, înseosebi, după ce sâmbătă seara a făcut publică scrisoarea cu privire la demisia mai multor șefi de instituții. Asta înseamnă că lucrurile merg. Sper să meargă lucrurile și în cazul băncilor”.  

Premierul a mai adăugat că toate informațiile publicate în CV-ul său sunt veridice și este gata să răspundă la orice întrebare legată de studiile sale. 

Referindu-se la solicitarea sa privind demisia șefilor de la BNM, Procuraturii Generale și CNPF, acesta a spus că la baza acestei solicitări a stat una din ședințele de vineri.

”Am înțeles că lucrurile stau prost. Mă refer și la alte bănci sau la sistemul bancar în general și ceea ce ține de asigurările auto. Statul trebuie să facă pași rapizi, ceea ce nu se întâmplă. BNM este primul care putea să oprească activitatea acelor bănci, atunci când au fost observate tranzacții dubioase. Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule putea sau poate opri acțiunile dubioase în acest domeniu. Astăzi înțeleg că se încearcă preluarea acestui birou de către unele persoane”, a adăugat Gaburici. 

Totodată, prim-ministrul a spus că a acceptat această funcție pentru faptul că vrea să schimbe lucrurile, însă este gata să plece oricând în momentul în care nu va avea instrumentele necesare pentru a schimba ceva. ”Voi pleca frumos sau urât. Am avut o viață mult mai frumoasă până la funcția de prim-ministru”.

Realitatea.md amintește că premierul a trimis o scrisoare președintelui țării, Nicolae Timofti, și președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în care solicită demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Pentru acestă solicitare, Gaburici a înaintat și un termen limită de o lună de zile. În caz contrar, cel care își va da demisia este chiar el, susține Chiril Gaburici.

La scurt timp după aceasta, în presă a apărut informația precum că premierul ar putea fi pus sub învinuire pentru fals și uz de acte acte false. Asta deoarece expertiza Ministerului Afacerilor Interne privind diploma de studii a lui Chiril Gaburici ar arăta că diploma acestuia este falsă. 

Sursa : realitatea.md