Funcționar, SUSPENDAT din funcție de Guvern, la solicitarea Procuraturii Anticorupție. Este cercetat PENALDirectorul Autorității Aeronautice Civile (AAC), Iurie Armaș, a fost suspendat, astăzi, din funcție de către Guvern, după ce solicitarea a venit de la Procuratura Anticorupție care-l cercetează pe acesta în cadrul unei anchete penale demarată pe 27 aprilie curent.

Potrivit procurorilor, dacă rămâne în funcție, Armaș ar putea face uz de atribuțiile pe care le are în calitate de șef al AAC în defavoarea anchetei.

Solicitarea Procuraturii a fost satisfăcută, iar premierul ar urma să numească un interimar din rândul vicedirectorilor acestei instituții.

Menționăm că Iurie Armaș este bănuit că ar fi prejudiciat statul cu aproape un milion de lei, după ce, pe 17 februarie curent, când moneda euro valora 28 de lei, responsabili din cadrul AAC ar fi convertit trei milioane de lei în euro, tranzacția fiind făcută de pe conturile instituției.

Armaș a recunoscut că a existat o astfel de tranzacție, însă nu vede nimic ilegal în acest lucru.

„Noi permanent procurăm valută pentru necesitățile întreprinderii. La noi inspectorii pleacă permanent peste hotare pentru instruiri. Niciun prejudiciu nimic nu a fost depistat după controlul Inspecției Financiare”, a declarat anterior Armaș pentru Pro TV.

Sursa : ziarulnational.md