(foto/video) Sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la fostul ministru al Culturii, Ion UngureanuIon Ungureanu, ex-ministrulu al Culturii și a Cultelor, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova este condus astăzi pe ultimul drum.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al acestuia a fost depus la Palatul Național „ Nicolae Sulac” de unde sute de oameni care l-au îndrăgit au venit să-și ia rămas bun.
Să-l conducă pe ultimul drum pe maestrul în arte, au venit foștii colegi și deputați din primul Parlament, oficiali, oameni de cultură dar și oameni simpli care au fost marcați de personalitatea lui. De asemenea, au fost văzuți și foștii președinți Mircea Snegur și Nicolae Timofti.

Spiridon Valenghi, scriitor: „Ion Ungureanu, a fost o personalitate de talie europeană, astăzi îl petrecem pe ultimul drum pe unul dintre cei mai străluciți fii ai neamului nostru. A fost un exemplu de om principial care a mers până în pânzele albe pentru interesele neamului. ”
Tudor Zbârnea, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei: „Ion Ungureanu rămâne un titan al culturii naționale, este o personalitate care a promovat în primul rând limba română și care a contribuit la revendicările noastre identitare.”

Deși, președintele țării Igor Dodon nu a decretat această zi de doliu național, artiștii susțin că Ion Ungureanu ar fi meritat să fie onorat anume în asemenea mod.
Nicolae Botgros, dirijor Orchestra „Lăutarii”: „Ceea ce a făcut Ion Ungureanu va rămâne pentru mine toată viața ca o lecție de omenie.”
Monica Babuc, ministrul Culturii: „Este o pierdere irecuperabilă pentru poporul nostru, pentru că Ion Ungureanu prin comportamentul său de-a lungul vieții a dovedit că este un domn al spiritualității noastre, este greu să ne imaginăm că cineva ar putea vreodată acoperi acest gol. Prin toată creația sa, ne lasă speranța că avem de unde învăța.”
Pavel Filip Prim-ministru: „ Ion Ungureanu a fost un om mare de cultură, un luptător pentru idealurile naționale, pe astfel de oameni, moarta nu-i învinge, ei rămând mereu veșnici prin ceea ce au făcut de-a lungul timpului.”
UNIMEDIA amintește că, Ion Ungureanu, s-a stins din viață la spitalul Cotelea din București, la vârsta de 81 de ani. 

Sursa: unimedia.info