În contextul sărbătorilor naţionale, dar și ca consecință a pierderii pieței ruse de desfacere, SRL Avia Invest a organizat o acţiune pentru pasagerii tuturor curselor aeriene operate pe Aeroportul Internaţional Chişinău, oferindu-le fructe de la producător autohton.

(foto) Pasagerii Aeroportului International Chisinau sunt intampinati cu mere 04

Astfel, la 27 August, cu ocazia celei de-a 23-a aniversare de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, pasagerii care au sosit şi au plecat de pe Aeroportul Chişinău, au fost întâmpinaţi de către domnişoare îmbrăcate în costume naţionale, oferind tuturor mere autohtone. 

(foto) Pasagerii Aeroportului International Chisinau sunt intampinati cu mere 02

Prin intermediul acţiunii desfăşurate pe data de 27 şi care va fi extinsă pe data de  31 august, SRL Avia Invest şi-a propus atât sporirea atenţiei acordate pasagerilor din terminal cât şi susţinerea producătorului autohton în scopul comercializării fructelor pe piaţa internă a Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat al companiei. 

(foto) Pasagerii Aeroportului International Chisinau sunt intampinati cu mere 03

Merele au fost oferite de CODRU-ST SRL. Recolta anuală este de aproximativ 3000-4000 tone de mere, prune – 800 tone, struguri – 200 tone.

Menționăm că aceste acțiuni vin întru sprijinirea producătorilor de fructe și legume din țară. Care la moment se află în criză din cauza deciziilor luate de autoritățile pro-europene, în urma cărora a fost pierdută cea mai mare piață de desfacere pentru producătorii moldoveni, piața Uniunii Vamale.

 Sursa : actualitati.md