(foto) De nerecunoscut. Cum arăta Marilyn Monroe la 20 de ani, pe vremea când nu era sex simbolMarylin Monroe, la 20 de ani, pe numele real Norma Jeane Dougherty. S-a expus tandră în faţa iubitului ei, fotograful Andre de Dienes. Instantaneele sunt de pe o plajă din Malibu. Marylin, cu plete blonde-n briza furioasă a mării, afişează în intimitate zâmbetul ei paradoxal, erotic şi profund.

Fotograful Andre de Dienes povesteşte despre ziua pe plajă cu Marylin: „Avea douăzeci de ani şi încă nu experimentase ravagiile şi intoxicaţia succesului. O umbră îi eclipsa încă de atunci strălucirea”.

„I-am cerut să reacţioneze instinctual la cuvintele fericire, surpriză, reflecţie, îndoială, linişte, tristeţe, chin şi moarte”, spune Andre.

Andre a imortalizat-o pe Marilyn în haloul psihic pe care cuvântul „moarte” i-l provoca.„Când am spus «moarte» şi-a acoperit capul într-un postav negru pe care-l purta pe umeri. Moartea era pentru ea neant negru. Am vrut să-i contrazic intuiţia. Am sugerat că moartea poate fi inaugurală, sau năzuinţa unei lumini eterne. Marylin a dat din cap în semn de dezacord şi mi-a spus că moartea-i doar aşa, gol nesfârşit. Şi-a întors faţa spre mine, oarecum impasibilă, intangibilă cu ochii ei goi. Buzele ei îşi pierduseră culoarea. Pentru Marilyn, moartea era sfârşitul precis şi ireversibil”.

24(foto) De nerecunoscut. Cum arăta Marilyn Monroe la 20 de ani, pe vremea când nu era sex simbol

 

25(foto) De nerecunoscut. Cum arăta Marilyn Monroe la 20 de ani, pe vremea când nu era sex simbol

 

26(foto) De nerecunoscut. Cum arăta Marilyn Monroe la 20 de ani, pe vremea când nu era sex simbol

 

27(foto) De nerecunoscut. Cum arăta Marilyn Monroe la 20 de ani, pe vremea când nu era sex simbol

 

28(foto) De nerecunoscut. Cum arăta Marilyn Monroe la 20 de ani, pe vremea când nu era sex simbol

 

29(foto) De nerecunoscut. Cum arăta Marilyn Monroe la 20 de ani, pe vremea când nu era sex simbol

 

Sursa : unimedia.info