FOTO. Cum arătau participantele concursului de frumusețe „Miss Basarabia” în anul 1932O pagină de ziar din anul 1932 ne ajută să descoperim participantele concursului de frumusețe „Miss Basarabia” în anul respectiv. Standartele de frumusețe din acea perioadă erau diferite de cele din prezent și acest lucru poate fi observat cu ochiul liber.

În anul 1932, Miss Basarabia devenise Olga Marinova – o brunetă zveltă, care în cadrul concursului a îmbrăcat o rochie albă de seară și purta mergele din perle (pe partea stângă a ziarului).
 
Totodată, câștigătoarea titlului de Miss Chișinău a fost conferit tinerei Dora Loevensohn  - o brunetă focoasă, zveltă, îmbrăcată într-o rochie neagră de seară cu un trandafir în piept (pe partea dreaptă a paginii de ziar).
 
În rândul juraților concursului se numără personalități marcante ale acelei perioade. Este vorba de artiști ai teatrului, ziariști, foști miniștri, pictori și primarul Chișinăului de atunci. 
 
De asemenea, printre jurați se regăsea și renumitul sculptor Alexandru Plămădeală.
 
Din imagini observăm că majoritatea participantelor la acest concurs erau brunete și purtau coafuri în stilul retro – în vogă în perioada dată.
FOTO. Cum arătau participantele concursului de frumusețe „Miss Basarabia” în anul 1932
 
Sursa: agora.md