Fostul ministru al Apărării a părăsit PLR

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, a părăsit Partidul Liberal Reformator. El a făcut anunțul pe contul său de Facebook. 

Marinuța a explicat că a luat această decizie „din diverse motive inclusiv și doctrinale” și că nu va adera pentru moment la o altă formațiune politică. 

„Rămân în continuare un înflăcărat adept al dezvoltării democratice a societății noastre, al proceselor de integrare în spațiul politic, economic, cultural, dar și de securitate euroatlantic și al luptei continue pentru identitatea noastră românească”, a menționat Marinuța.

„Reeșind din faptul că suntem déjà în campanie electorală, mai multe comentarii la subiectul dat nu voi face până după finalizarea alegerilor parlamentare”, a mai spus fostul ministru.

Vitalie Marinuța și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării la sfârșitul lunii februarie curent, în urma unor critici aduse de președintele Nicolae Timofti faţă de activitatea Ministerului Apărării şi a Armatei Naţionale, referitor la disciplina și managementul unor departamente din minister. Atunci au fost invocate mai multe cazuri de suicid în rândurile armatei naționale.

Ulterior, Marinuța a declarat că a fost vândut pe bani grei și i-a acuzat pe liberal-reformatorii Ion Hadârcă, Oleg Bodrug și Ana Guțu că fac un alt joc, în detrimentul intereselor partidului.

Sursa : Jurnal.md