Patru persoane care încercau să introducă ilegal în România, peste râul Prut, 2.500 pachete ţigări de contrabandă, au fost reținute de polițiștii români de frontieră. Este vorba de trei minori și un bărbat de 26 de ani, toți originari din România. Pentru reţinerea acestora, oamenii legii au făcut uz de armă, trăgând un foc în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.  

Focuri de armă la frontiera cu România! Trei minori s-au ”apucat” de nebunii (FOTO) 01

Totul s-a întâmplat pe 3 ianuarie 2015, în jurul orei 20.30, pe Sectorul Poliției de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani. Atunci, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cuzlău, în apropierea malului românesc al râului Prut către interiorul ţării, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase.

Focuri de armă la frontiera cu România! Trei minori s-au ”apucat” de nebunii (FOTO) 02

Oamenii legii au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, încercând să fugă în vegetaţia din zonă. Pentru reţinerea bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

Focuri de armă la frontiera cu România! Trei minori s-au ”apucat” de nebunii (FOTO) 03

În urma acţiunii, au fost reţinute patru persoane. Toți sunt cetăţeni români domiciliaţi pe raza comunei Păltiniş, trei dintre ei sunt minori, iar patrulea are o vârstă de 26 ani. În cele patru colete descoperite erau 2.500 pachete ţigări marca RITM CLASIC, în valoare de aproximativ 23.000 lei românești (peste 95 de mii de lei). Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării. Bărbatul de 26 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Focuri de armă la frontiera cu România! Trei minori s-au ”apucat” de nebunii (FOTO) 04

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii tututor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz. 

Sursa : realitatea.md