Fly One dispune de aeronave ce corespund standardelor internaţionale, declara, la sfârşitul primăverii trecute, într-o conferinţă de presă, directorul companiei, Nicu Berla, cu toate că avioanele în cauză, după cum a scris şi Deschide.MD, depăşeau „venerabila” vârstă de 24 de ani. Între timp, deşi pe site-urile de specialitate compania se laudă că deţine tocmai trei aparate de zbor Airbus A320, Fly One a rămas doar cu unul singur.

flyone-zboara-cu-o-singura-aeronava-comaseaza-rutele-si-incearca-rabdarea-pasagerilor

Una dintre navele Fly One, dezasamblată în Lituania

Potrivit surselor noastre, avionul ER-AXJ / 504E35 (Airbus320-231), la 8 august 2016, a zburat în Lituania pentru a fi supus lucrărilor de reparație capitală în hangarele companiei FL Tehnics. Inginerii au constatat, însă, că aeronava nu mai poate fi reparată (deci și exploatată), dispunându-se ca atare dezmembrarea ei.

flyone-zboara-cu-o-singura-aeronava-comaseaza-rutele-si-incearca-rabdarea-pasagerilor1

 

Am luat legătura cu Rolandas Rakaskas, curatorul Fly One de la „Avia Solutions Group”, compania-mamă FL Tehnics, care urma să repare Airbus-ul Fly One. Deși a părut că îşi dă seama despre ce aeronavă am vrut să-l întrebăm, Rakaskas a refuzat, totuşi, orice dialog pe această temă, făcând trimitere la clauzele contractuale.

Nu este singurul Airbus Fly Onea cu probleme

Un alt Airbus A320-231 (ER-AXO), fabricat pe 18 august 1992 şi exploatat de Fly One în leasing, a fost retras de către proprietarul aeronavei din cauza neachitării plăților de leasing. Ultimul zbor sub pavilionul Fly One a fost efectuat pe 30 octombrie 2016.

flyone-zboara-cu-o-singura-aeronava-comaseaza-rutele-si-incearca-rabdarea-pasagerilor2.png

 

Lipsa celor două aeronave din flota Fly One poate fi explicată prin reducerea numărului de zboruri, dar și a frecvenţei acestora. Ca să poată opera pe toate destinațiile cu un singur avion, compania aplică ceea ceea ce se numeşte comasarea rutelor, în unele cazuri, chiar a trei rute, cum s-a întâmplat, de exemplu, duminică, 18 decembrie. Din Chișinău, avionul a decolat cu întârziere spre Parma (ora 22:18), cu 134 de pasageri la bord. Aproape de Parma, avionul aflându-se în aer, a fost rerutat spre Verona, unde a aterizat. La ora 23:54 (ora Italiei), avionul a decolat urmând destinația Dublin și a aterizat la ora 00:51 (ora locală). Din Dublin avionul a decolat spre Chișinău la ora 02:04 (ora locală) și a aterizat la ora 07:44, cu 137 de pasageri la bord.

flyone-zboara-cu-o-singura-aeronava-comaseaza-rutele-si-incearca-rabdarea-pasagerilor3

 

Am încercat să obținem comentariu de la reprezentanții Fly One şi, de mai multe ori, l-am sunat pe Nicu Berla, directorul general al companiei Fly One: fără succes. Berla nu a răspuns nici la numărul moldovenesc, nici la cel de România. Serviciul de presă al Fly One, după ce a aflat ce ne interesează, ne-a rugat să revenim şi, când ne-am conformat, nu ne-a mai răspuns. Am reușit să vorbim cu unul dintre directorii companiei, Adrian Boldescu, care, cu o remarcabilă promptitudine, ne-a redirecționat spre Serviciul de presă al companiei Fly One, declinându-și competența în a ne oferi un comentariu.

Compania aeriană Fly One a apărut în vizorul presei după ce s-a aflat că în spatele acestei afaceri ar sta actualul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, și fostul director al Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, Mircea Maleca.

Sursa : deschide.md