Fiodor Ghelici aduce scuze comunităţii LGBT

Activistul Fiodor Ghelici aduce scuze publice comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali). Scuzele vin ca urmare a unei hotărâri a instanţei de judecată.

Fiodor Ghelici a declarat miercuri, 14 ianuarie, într-o conferinţă de presă la IPN, că o declaraţie pe care a făcut-o acum 2 ani, prin care şi-a exprimat public părerea despre minorităţile sexuale din Moldova, a fost percepută drept ofensă şi instigare la ură şi discriminare. De aceea, îşi prezintă scuzele comunităţii LGBT, în conformitate cu hotărârea instanţei de judecată.

Feodor Ghelici spune că nu vede o problemă în a cere scuze dacă a jignit pe cineva, dar rămâne convins că Republica Moldova are valori tradiţionale, care trebuie respectate şi promovate. Nu are nimic împotriva persoanelor cu orientare sexuală netradiţională, dar crede că şi cei care fac parte din comunitatea LGBT ar trebui să manifeste decenţă în public, iar intimităţile să le păstreze pentru ei.

El a mai spus că în societate există alte preocupări decât subiectul homosexualităţii. Atenţia trebuie îndreptată spre problemele cu adevărat grave, ţinând cont că în multe state există sărăcie, conflicte sau chiar războaie.

Sursa : ipn.md