Filat Sunt încrezător că Moldova va avea un Guvern pro-europeanMoldova va avea un Guvern pro-european până la sfârșitul lunii iulie. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost făcută cu puțin timp în urmă. 

Filat dă asigurări că noul Guvern va fi unul pro-european și neagă orice speculație cu privire la existența unor tratative cu PCRM.

„Negocierile sunt vitale pentru Moldova. Calculele pe care le am arată ca până la sfârșitul lunii iulie vom avea un Guvern, și vom avea o guvernare pro-europeană. Nu am avut niciodată întrevederi cu PCRM și nici nu am discutat pe marginea acestui subiect. Vom avea o guvernare pro-europeană. ”, a declarat Filat.

Liderul PLDM spune că în scurt timp va fi anunțată formarea unei Coaliții.

„Este adevărat, nu ne-am întâlnit de săptămâna trecută, dar deciziile luate la ultima întâlnire sunt doarte importante. S-a pregătit tot ce este necesar pentru ca următoare întrunire să ofere un rezultat concret, și anume anunțarea formării unei Coaliții pro-europene”, a adăugat Filat. 

 Totodată, liderul PLDM spune că UE a sistat finanţarea RM din cauza lipsei unui acord cu Fondul Monetar Internațional. 

„Această sistare este direct dependent de lipsa programului cu FMI. Finanțările partenerilor noștri europeni este direct legată cu existență programelor cu FMI și aici nu este vorba doar de Uniunea Europeană, dar și de Banca Mondială. Este o abordare firească, deoarece Acordul cu FMI nu ține doar de relațiile dintre Moldova și FMI, dar este, dacă doriți, acel certificate de sănătate necesar unei țări ca să ofere credibilitate pentru restul partenerilor de dezvoltare ca să ofere finanțare”, a adăugat Filat. 

Sursa : unimedia.info