Feribot sud-coreean naufragiat 2 morți și 290 de dispăruți Un feribot care transporta peste 470 de persoane, majoritatea liceeni, a naufragiat astăzi în largul coastei de sud-est a Coreii de Sud. Doi pasageri și-au pierdut viața, iar alți circa 290 au fost dați dispăruți.

Autoritățile sud-coreene anunțaseră salvarea a 368 de pasageri, dintre care 13 răniți, dar ulterior, la cinci ore după naufragiu, au precizat că numărul celor salvați este de numai 180. De asemenea, bilanțul victimelor ar putea crește, întrucât se pare că există oameni prinși în corpul epavei.

Cei salvați și-au pus vestele de salvare și au sărit în apă după ce comandantul a ordonat abandonarea navei. Ambarcațiunea a pornit marți seară din portul Incheon (vest) și se îndrepta către insula turistică Jeju (sud). La bordul navei se aflau 477 de persoane, dintre care 325 de liceeni aflați într-o călătorie școlară. Feribotul a transmis semnalul de pericol la ora locală 8:58, când se afla la circa 20 de kilometri de insula Byeongpoong. La operațiunea de salvare participă Paza de Coastă, nave militare și elicoptere. Deocamdată nu se cunoaște cauza naufragiului, dar una din ipoteze este coliziunea cu o stâncă ori cu o altă navă, întrucât unii dintre pasagerii salvați au declarat că au auzit un zgomot puternic, după care nava a început să ia apă. Imaginile televizate arată feribotul scufundându-se înclinat.

Feribot sud-coreean naufragiat 2 morți și 290 de dispăruți 1