Facebook a lansat aplicaţia de recunoaştere a muzicii, asemănătoare Shazam

Facebook a anunţat lansarea în Statele Unite a unei funcţii pentru a identifica şi distribui, în timp real, cântecele, programele de televiziune sau filmele.

Este vorba despre o caracteristică opţională, inspirată din aplicaţia Shazam şi care va fi disponibilă în viitoarea actualizare a aplicaţiei Facebook pentru smartphone-uri şi tablete cu sisteme operative ale companiilor Apple sau Android.

Potrivit responsabilului acestei acţiuni, Aryeh Selekman, opţiunea va fi disponibilă în momentul editării stării de actualizare.

“Dacă decideţi să activaţi această funcţie, veţi dispune de opţiunea de a folosi microfonul telefonului pentru a identifica cântecul pe care îl ascultaţi în programul de televiziune sau în filmul pe care îl vizionaţi”, a relatat unul dintre managerii Facebook-ului.

Extrasul muzical va fi distribuit automat prin intermediul stării de utilizator fără a scrie numele cântecului. De asemenea, va fi distribuit automat şi un fragment audio de 30 de secunde din cântec.

În cazul în care cântecul aparţine unui serial de televiziune, funcţia va fi în stare să identifice numărul sezonului şi episodul în care apare acesta, informaţia respectivă, de asemenea, fiind publicată în timpul actualizării stării.

Reprezentanţii Facebook-ului susţin că, începând cu săptămâna viitoare, funcţia va fi folosită de utilizatorii din SUA pe IOS şi Android. Aceştia nu au exclus posibilitatea ca, în viitorul apropiat, să introducă funcţii care ar putea recunoaşte fotografiile produselor alimentare şi ale băuturilor.