Explozie la verificarea gazoductul Iaşi-Ungheni

Sâmbăta trecută au fost testate ţevile de la gazoductul Iaşi-Ungheni. În timpul verificării a avut loc o explozie, anunţă Serviciul Situaţiilor Excepţionale al RM.

O comisie specială investighează cauzele exploziei.

Amintim că autorităţile moldoveneşti au prezentat gazoductul Iaşi-Ungheni ca o alternativă pentru gazele ruseşti.

Cu toate acestea prim-ministrul RM, Iurie Leancă, a recunoscut că gazoductul Iaşi-Ungheni va putea aproviziona cu gaz doar raionul Ungheni şi o parte din raionul Nisporeni. Preţul este încă necunoscut, dar prim-ministrul este încrezut că preţul va fi unul competitiv.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin, consideră că „proiectul s-a dovedit a fi unul efemer”. „Noi bănuim că profitând de necesitatea unor soluţii alternative pentru aprovizionarea cu gaze a RM, ambele părţi s-au înţeles să utilizeze cele 10 milioane de euro acordate de UE în scopuri meschine – pentru spălarea de bani a acelor companii care efectuează construcţiile”, a afirmat liderul PSD.

Secretarul general al PSD, Segiu Coropceanu este convins că construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni este doar o schemă de a câştiga bani în detrimentul cetăţenilor Republicii Moldova, el la fel va transporta gazul rusesc, doar că la un preţ mai ridicat.

 

Sursa : alfanews.md