Газовый баллон взорвался в доме, где находилась вся семья

Doi copii şi tatăl lor au ajuns la spital cu arsuri grave, după ce o butelie de gaz a explodat în locuinţa în care se aflau. Nenorocirea s-a întâmplat chiar în noaptea dintre ani în satul Selişte, raionul Nisporeni.

Copiii au primit ajutor la Spitalul din orașul Nisporeni, apoi au fost transportați în capitală.

“Stăteam pe pat cu toții.  Am spălat fetele. Brusc a explodat, o pară mare a apărut. A explodat butelia. Am luat-o pe Valentina, iar soţul s-a băgat în pară și a scos-o pe cea mica de trei luni. Pe pod erau bucati de plastic care au curs peste el și peste fetiţă”, povesteşte mama fetiţelor, Nina Rusu. 

Tatăl fetelor este în stare gravă şi a fost internat la Spitalul Raional din Nisporeni. În urma exploziei, locuința familiei Rusu a ars din temeliii.

Vecinii spun că au trăit momente de groază: 

“Erau flăcări până în drum și nu se vedea nimic. Cel mititel era cu plastic peste față, pe piept. El stătea aplecat și răcnea”.  

Mama copiilor povestește că butelia care a explodat era nouă. Iar în momentul producerii deflagrației recipientul nu era instalat.

În urma exploziei cel mai mult a avut de suferit fetița în vârstă de trei luni. “La moment starea este gravă dar stabilă. Arsurile sunt localizate în regiunea feței, trunchiului, membrelor superioare și inferioare pe o suprafață de 15%”, a spus medicul Igor Calmaţui. .

Rudele vor oferi familiei Rusu un adăpost: 

“Avem unde îi primi. Mai avem o casă disponibilă a unei surori de a mea. Numai să fie ei toți sănătoși”.  

Cazul este investigat de Serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale. Potrivit informațiilor preliminare, deflagrația ar fi fost provocată de scurgeri de gaze.

Totodată, un bărbat din orașul Taraclia a murit în dimineaţa primei zile din an, după ce casa în care locuia a luat foc. În ultimele 24 de ore, pompierii au fost chemaţi de 14 ori în raioanele Anenii Noi, Călărași, Hâncești, Nisporeni, Ocnița, Taraclia și Ungheni. În total, de Revelion, Serviciul Situațiilor Excepționale a înregistrat 51 de solicitări.

Sursa : Publika.md