EXCLUSIV! BOMBĂ ÎN PLDM Iurie Leancă l-a ameninţat pe Vlad Filat că pleacă la PLR

Premierul Iurie Leancă a venit la ședința Consiliului Național Politic al PLDM de astăzi cu două liste: una cu candidații care trebuie să fie în lista candidaților Partidului Liberal Democrat din Moldova în alegerile din 30 noiembrie și alta cu persoanele care nu trebuie să se regăsească în această listă, condiționând că pleacă la Partidul Liberal Reformator în cazul în care nu sunt acceptate.

Declarațiile au fost făcute în exclusivitate pentru Realitatea.md de actualul deputat liberal-democrat Simion Furdui care nu se mai regăsește în lista candidaților PLDM la funcția de deputat. Simion Furdui a relatat că deși nu pleacă din PLDM și va mai activa în interesul partidului, se va întoarce în business acolo un de simte mai confortabil.

Potrivit acestuia, reieșind din deciziile luate, condițiile lui Leancă au fost acceptate. „Cred că este începutul sfârșitului pentru PLDM. Eu am votat împotriva listei”, a spus Furdui.

Deputatul a confirmat „scindarea în PLDM”, menționând că „mesajul de împăciuire este unul cu scrâșnit din dinți”.

De altă parte, potrivit deputatului Tudor Deliu, toate deciziile în cadrul ședinței au fost luate practic „fără dezbateri”.

Astfel, primii trei candidați în lista PLDM sunt Vlad Filat, Iurie Leancă și Liliana Palihovici.

Sursa : realitatea.md