Candidatul Partidul Liberal (PL) pentru funcția de președinte al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a avut, ieri, o întâlnire cu dascălii și elevii claselor a 12-a, de la Liceul Teoretic „Petru Rareș” din municipiul. Chișinău.

elevii-de-la-liceul-teoretic-petru-rares-s-au-interesat-cum-va-face-unirea-unionistul-mihai-ghimpu

În cadrul acestei întâlniri, elevii s-au arătați interesați de programul electoral al candidatului PL și li-au manifestat curiozitatea față de modalitatea pe care o va alege Mihai Ghimpu pentru a înfăptui Unirea, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

„Modalitatea pentru care voi opta este modelul reunificării celor două Germanii. În același timp, primul lucru pe care îl voi face este instituirea, prin decret prezidențial, a unui „Consiliu al Înțelepților” – organ consultativ pe lângă Președinția R. Moldova, având rolul de a elabora strategia de dezvoltare durabilă și de Reunire cu România. Consiliul va reuni cei mai buni specialiști din R. Moldova, România și alte state care să discute și să abordeze Unirea pe toate directivele: economice, juridice, sociale, culturale, strategice”, le-a transmis Ghimpu.

Candidatul PL a mai adăugat că dacă va ajunge președinte, atunci va pregăti Unirea prin proiecte legislative, care vor fi inițiate în Parlament. „Voi promova Unirea atât în interior cât și în exterior, astfel ca, în 2018, pregătirea procesului să se încheie, iar în 2019, Legislativele de la Chișinău și București să voteze, în mod simultan, Tratatul privind Reunirea! Acest Tratat va fi deja pregătit la acea oră, în baza strategiei propuse de Consiliul Înțelepților”.

De asemenea, Mihai Ghimpu a punctat beneficiile contopirii celor două state românești. Acesta a menționat că doar prin Unire cetățenii vor primi salarii mai mari, pensii decente, burse mai generoase, indemnizații ș.a. „Programul meu electoral este clar și concis: este un program pentru prosperitatea, bunăstarea și siguranța oamenilor. Pentru pensii, salarii, indemnizații pentru mame, burse pentru copii – mai mari și care vor crește garantat. Programul meu se numește UNIRE. Este singura garanție de prosperitate, siguranță și integrare euroatlantică”, a conchis liderul liberalilor.

Sursa : ziarulnational.md