EL e candidatul care a donat suma record în această campanie electorală. L-a depășit pe Vlad Filat! (DOC)

Valentin Vizant, candidatul numărul 5 pe lista partidului „Patria” pentru parlamentarele din 30 noiembrie, este persoana care a oferit cea mai mare sumă pentru campania electoraă a partidului condus de Renato Usatîi. Acesta a donat în fondul electoral al „Patriei” o sumă totală de 1,7 milioane de lei. Aceasta constituie un record în campania electorală din acest an, depășind contribuția lui Vlad Filat în fondul electoral al PLDM, de 1,2 milioane.

Potrivit raportului financiar depus la Comisia Electorală Centrală, pe 29 octombrie curent, Vizant a transferat în fondul electoral al Partidului „Patria” suma de un milion de lei. Ulterior, pe 31 octombrie, acesta a mai donat o sumă de 700 mii lei.

Deși nu este cel mai bogat candidat „Patria” la funcția de deputat, veniturile declarate CEC de către Vizant pentru ultimii doi ani, par să acopere suma donată. Acesta a raportat în declarația depusă Comisiei Electorale Centrale un venit de 1501,1 mii lei obținut la locul de muncă de bază, „EACT” LTD, precum și alte 110,0 mii lei – dobânda din depozitele bancare în sumă de 727,8 mii lei.

Valentin Vizant deține un apartament în Chișinău de 171 metri pătrați, un garaj de 22 mp și trei automobile: două de model Porsche Cayene și un Toyota Prado. Vizant este cunoscut și ca fiind nașul de cununie al vicepreședintelui Partidului Democrat din Moldova Sergiu Sîrbu.

Cel mai înstărit candidat la funcția de deputat din partea „Patria” este liderul formațiunii Renato Usatîi. În ultimii doi ani acesta a declarat un venit de 152,8 milioane de ruble rusești la compania „VPT-NN” din Nijnii Novgorod și alte 143,7 mln ruble din alte surse de venit. Totodată, Usatîi deține două case de locuit, un garaj și patru loturi de pământ, toate în regiunea Moscova, precum și șase automobile de lux. Deocamdată însă, oficial Usatîi nu a făcut nicio donație pentru formațiunea pe care o conduce.

Vedeți aici declarația de avere semnată de Valentin Vizant:

Sursa : realitatea.md