După finalizarea mandatului actual, Dorin Chirtoacă își mai dorește unul. Care va fi scopul primordial al primarului Aflat în cel de-al doilea mandat al său, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, mai vrea unul. Acesta a declarat astăzi, că la finalizarea mandatului actual, în iunie 2015, dorește să devină primar încă o dată. De această dată, edilul își va pune drept sarcină de a face tot posibilul ca Chișinăul să devină o adevărată capitală europeană.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă a prezentat astăzi raportul de activitate după șapte ani de activitate în fruntea Primăriei municipiului Chișinău. La finalul raportului, fiind întrebat de jurnaliști dacă, la finalizarea actualului și-ar mai dori încă un mandat de patru ani, primarul a răspuns afirmativ.

Potrivit lui Chirtoacă, după șapte ani Moldova a intrat pe drumul cu sens unic spre Uniunea Europeană, iar astfel, „Chișinăul va deveni o capitală cu adevărat europeană peste 15-20 de ani”, a spus Chirtoacă.

Realitatea.md aminște că Dorin Chirtoacă a devenit primar al capitalei în 2007 în urma celui de-al doilea tur de scrutin desfășurat la data de 17 iunie. Atunci Dorin Chirtoacă s-a impus în fața adversarului său comunist Veaceslav Iordan, devenind „cel mai mai tânăr primar general al unei capitale europene”, având și un slogan pe măsură: „Un primar tînăr, o echipă liberală — o capitală europeană!”

În iunie 2011, Dorin Chirtoacă a fost reales în funcție, la fel în urma celui de-al doilea tur de scrutin și la fel în urma unei bătălii cu un adversar înaintat de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Atunci, Dorin Chirtoacă s-a impus în fața lui Igor Dodon cu o diferență de doar 4424 voturi.