Astăzi în cadrul ședinței serviciilor primăriei edilul capitalei Dorin Chirtoacă a cerut ca fiecare pretor să identifice în fiecare sector din Chișinău cîte de 3 km de pistă pentru bicicliști, relatează Actualități.md.

Deși inițial ar părea o idee bună bicicliștii nu o îmărtășesc. Ei spun că distanța ar fi una foarte mică dar și totodată luînd în considerație cum au fost desenate și anterior pistele pentru bicicliști care treceau prin stîlpi și copaci aceștia se tem că se va repeta același lucru care ar fi ineficient.

După exemplu a ceea ce a fost făcut în ultimii cîțiva ani, a fost făcut incomod, nu cred că mai are rost să fie făcut încă odată la fel”, spune un locuitor al capitalei.

Primarul Chișinăului însă nu recunoaște că marcajele au fost făcute incorect dar spune că o parte din vină o poartă și șoferii ca percep pietonii și bicicliștii un fel de obiecte zburătoare neidentificate.

Amintim că anul trecut lucrările acestui proiect au eşuat din cauza că liniile erau proiectate pe trotuare, iar bicicliştii nu puteau să se deplaseze pe aceste marcaje din cauza maşinilor parcate neregulamentar.

Sursa : actualitati.md