După 18 ani de închisoare în Rusia, a venit în R. Moldova și a înființat o grupare CRIMINALĂO grupare criminală bine organizată şi specializată în traficul de substanţe narcotice a fost anihilată de către ofiţerii de investigaţii ai Inspectoratului de Poliție din sectorul Botanica al capitalei. Din aceasta făceau parte șase membri cu vârstele cuprinse între 26 şi 40 de ani, printre care şi o tânără de 22 de ani.

O parte dintre aceștia au fost reținuți în capitală, iar alții – în orașul Vadul lui Vodă. În operațiunea de reținere au fost implicați și ofițeri din Brigada cu Destinație Specială „Fulger”.
Suspecții au fost încătușați în timp ce intenționau să comercializeze droguri de diferite tipuri, cum ar fi hidropon şi amfetamină.

Potrivit polițiștilor, membrii grupării erau conduși de un bărbat de 40 de ani. Anterior, timp de 18 ani, acesta a stat în închisoare în Federația Rusă.

Insul era responsabil de transportarea drogurilor prin contrabandă de peste hotarele ţării, apoi le repartiza în doze fiecăruia dintre bănuiţi. Ulterior, drogurile erau realizate clienţilor fideli, în special persoanelor minore care erau uşor de convins să consume droguri.

În urma percheziţiilor corporale şi la domiciliile lor, poliţiştii au depistat doze de droguri pregătite pentru vânzări, în sumă de aproximativ o sută de mii de lei, bani marcaţi, obţinuţi în urma vânzărilor de droguri, telefoane mobile cu care asigurau legăturile dintre ei, cântare electronice, precum şi alte probe ce demonstrează implicarea lor în traficul de droguri.
Pe moment, aceștia sunt reținuți preventiv pentru 30 de zile. Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.

Sursa : ziarulnational.md