Drama fraţilor din Cantemir, ucişi de tatăl lorDetalii sfâşietoare în cazul celor trei fraţi din Cantemir, uciși de propriul tată. Deşi familia nu se afla în vizorul asistenței sociale, copiii au trăit, periodic, pe la rude şi vecini. Timp de câteva săptămâni, au fost încredinţaţi chiar şi unei case de tip familial. Asta după ce mama i-ar fi părăsit pe micuţi, pentru a fi cu noul ei iubit.

Mama copiilor i-ar fi părăsit acum trei săptămâni. Atunci, băiatul de patru ani a ajuns la spital cu pneumonie, iar frații lui de un anişor şi, respectiv, şase ani au fost dați în grija unui asistent parental.

“Mi s-a rupt inima din mine. Mi-i ciudă și azi și o să-mi fie ciudă toată viața cât o să trăiesc că am dat copiii atunci când a venit din spital. Eu nu am vrut să dau copiii. El mi-a spus că nu poate fără copii. Acesta mai mare avea cinci ani și ceva, dar era ca un copil bătrân. Avea o minte de gospodar. Pe mititelul, când vedea că plânge, îl liniștea tot timpul. Când au venit erau slabi, le număram costițele când îi scăldam, costițele erau ca clapele la acordeon”, a spus asistentul parental, Ecaterina Petcu.

Asistenta socială din satul Vâlcele spune că a aflat despre faptul că familia are probleme abia după ce mama copiilor a plecat.

“Nu era o familie dintre care noi să avem probleme cu ei. El era liniștit, lucra, ea stătea acasă cu copiii, avea grijă de ei”, a spus asistentul social, Lilia Gherman.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, tatăl copiilor i-a înjunghiat mortal, după care a încercat să se sinucidă. Medicii au anunţat că acesta se simte mai bine şi urmează să fie transferat în penitenciarul din Cahul. Bărbatul riscă detenţie pe viaţă.

Inspectoratul General al Poliţiei a pornit o anchetă internă, pentru a verifica dacă triplul omor putea fi prevenit. Potrivit şefului IGP, Alexandru Pânzari, instituția va verifica dacă poliţiştii din Cantemir au întreprins toate măsurile necesare pentru a evita tragedia.

Sursa : prime.md