Drama bebelusilor blocati in taberele de refugiati din Grecia. Parintii lor acuza autoritatile ca ii lasa sa moara de foameSituatia refugiatilor din taberele instalate in insulele grecesti se inrautateste pe zi ce trece. Migrantii sustin ca bebelusii lor nu primesc decat 100 de mililitri de lapte pe zi, fapt care le pune viata in pericol.

Acordul dintre Uniunea Europeana si Turcia a facut ca mii de migranti sa ramana blocati in taberele de pe insula greceasca Chios. Aici au ajuns si aproximativ 25 de bebelusi, cu varste sub sase luni, ai caror mame nu mai pot sa-i alapteze, scrie The Guardian. Iar autoritatile din Grecia nu aloca decat 100 de mililitri de lapte praf zilnic, pentru fiecare bebelus, adica un sfert din cantitatea necesara.

Un refugiat afgan povesteste ca a fost nevoit sa amestece apa cu paine pentru ca fiica lui in varsta de cinci luni sa nu moara de foame: “Ne dau doar jumatate de pahar de lapte pe zi, dar nu e destul. Nu avem lapte pentru pranz sau cina sau pe timpul noptii. Asta este o mare problema. In situatia asta mai sunt alti 24 sau 25 de bebelusi. Fetita mea plange mereu. Vrea lapte si o doare stomacul.”

Pe langa problema alimentatiei, se mai adauga si cea a igienei. Copiii dorm in paturi improvizate sau pe jos, iar autoritatile refuza sa le puna la dispozitie solicitantilor de azil paturi adecvate pentru bebelusi. Iar in urma cu o luna, imaginea unui bebelus care era spalat intr-o baltoaca, in lipsa apei curate, a facut inconjurul lumii.

Sursa: Stirile Pro TV