Două partide din R. Moldova au fost acceptate în Partidul Popular European: „Pregătim o strategie pentru alegerile parlamentare din 2018”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr”, al cărei președinte este Andrei Năstase, sunt începând de astăzi partide membre ale Partidului Popular European (PPE). Despre aceasta a anunțat europarlamentarul și purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan.

„De mâine, ne apucăm de treabă”, a anunțat Mureșan.

Potrivit acestuia, împreună cu noii membri PPE, va fi pregătită o strategie pentru alegerile parlamentare din 2018.

„Obiectivul PPE este clar: să câștigăm aceste alegeri și să dăm R. Moldova un guvern care să aducă republica mai aproape de Europa. Cetățenii Republicii Moldova merită o clasă politică mai bună decât ceea ce au avut până acum”, a scris Mureșan pe o rețea de socializare.

Menționăm că Partidul Liberal Democrat din Moldova este membru cu statut de observator al acestei familii europene începând din anul 2011.

Partidul Popular European deține în acest moment șefia Comisiei Europene, a Consiliului European și a Parlamentului European și întrunește zeci de partide din peste 40 de țări.

Sursa: ziarulnational.md