Două camioane încărcate cu 19 tone de alcool, depistate la Târnova

12 tone de alcool și două camioane reținute în urma descinderilor efectuate de polițiștii de frontieră împreună cu ofițerii cu destinație specială Fulger, în localitățile Lipcani, Târnova și Hlinaia din nordul țării.

Acțiunile au fost declanșate în vederea documentării și reținerii persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu mărfuri de larg consum.

Astfel, în urma perchezițiilor pe teritoriul brigăzii de tractoare din satul Târnova, Edineț, oamenii legii au depistat două camioane Zil 131 și Zil 130, ambele încărcate cu butoaie pline cu alcool, estimat la 900 de lei.

Polițiștii au constatat că autocamioanele aparțin unui locuitor din Târnova, care nu a putut prezenta nici un act de proveniență pentru cele 12 tone de alcool, care ulterior au fost confiscate.

De asemenea, în timpul perchezițiilor la domiciliile bănuiților, au fost depistate și telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte care pot servi ca mijloace de probă în procesul penal.

Pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Dacă va fi găsit vinovat, proprietarul camioanelor riscă de la trei până la zece ani de închisoare.

Sursa : Jurnal.md