Dosarul lui Donică, activistul care a turnat o găleată cu lapte peste ministrul Finanțelor, trimis în judecată. Riscă până la 5 ani de închisoareDosarul în care este vizat Andrei Donică, activistul care a turnat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, va fi trimis în judecată.

Solicitată de UNIMEDIA, Natalia Stati, ofițerul de presă la Poliția Capitalei, a declarat că cauza penală a fost trimisă în judecată, conform articolului 287 Cod penal, pentru huliganism. Instanța de judecată urmează să ia hotărârea dacă i se va aplica sau nu pedeapsa.

Dacă va fi găsit vinovat, Donica riscă amendă de la 400 până la 1000 unități convenționale sau închisoare de până la 5 ani.
UNIMEDIA menționează că la data de 30 septembrie, activistul Andrei Donică a aruncat peste ministrul Finanțelor cu o găleată de lapte.

„Pentru datoriile în care ne-ați băgat pe noi, cetățenii Republicii Moldova. Nu aveți soviste. Din partea pensionarilor, din partea invalizilor, ați băgat în datorii tot neamul moldovenesc. Încă mergeți pe aici. Rușine să aveți”, a fost reacția lui Andrei Donică.

Ulterior, în centrul capitalei s-au adunat mai mulți polițiști care au început să interogheze martorii și să colecteze probe, în pofida faptului că există imagini video care arată cum a avut loc incidentul.
Tot în acea seară, activistul a fost reținut și arestat pentru 30 de zile, apoi a fost eliberat și plasat sub control judiciar.

Sursa: unimedia.info