Dosar penal pe numele vicepreședintei CSJVicepreședinta Curții Supreme de Justiție Svetlana Filincova urmează a fi cercetată penal pentru că a ascuns din declarația sa de avere mai multe bunuri și venituri.

În cadrul ședinței de ieri, membrii Comisiei Naționale de Integritate au stabilit că Svetlana Filincova nu a declarat, anul trecut, venitul obținut din activitatea didactică în valoare de aproximativ 13 000 de lei, venitul soțului în sumă de peste 350 000 de lei, construcția accesorie cu suprafața de 36,2 m2 de lângă casa de locuit, o remorcă, două mijloace de transport aflate în folosința soțului, șase conturi bancare și 210 acțiuni deținute împreună cu soțul la o societate pe acțiuni.

Precizăm că acesta nu este singurul dosar penal pe care îl riscă judecătoarea. La începutul acestui an, Consiliul Superior al Magistraturii s-a adresat cu un demers către CNA, solicitând investigarea cazurilor de fraudare a sistemului de repartizare aleatorie a dosarelor. Anterior, Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit că Filincova ar fi fraudat de mai multe ori acest sistem.

Tot pe masa procurorilor urmează să ajungă în zilele următoare și concluziile CNI pe cazul vicepreședintelui Judecătoriei Drochia, Nelia Podlisnic, care de asemenea nu și-a declarat toată averea.

Nelia Podlisnic a încălcat regimul juridic al declarării veniturilor și proprietății prin neindicarea în declarația pentru 2013 a terenului aferent casei de locuit cu suprafața de 0,12 ha, a celor șase conturi bancare deținute și a cotei-părți de 50% a soțului în cadrul unei întreprinderi.

Sursa : ziarulnational.md