Dorin Chirtoacă nu se lasă bătut. Primarul de Chişinău încearcă să schimbe atitudinea critică a unor chişinăuieni, cărora nu le place Pomul de Crăciun instalat în PMAN.

Într-un comentariu postat pe o reţea de socializare, edilul a dorit să arate publicului cum arată bradul cu o haină de nea pe el:

“Prima zăpadă şi iată cum arată Piaţa Marii Adunări Naţionale cu bradul nostru care ne ajută să ne schimbăm mentalitatea şi să începem să tindem spre ceva mai simplu şi mai modest. Bradul, n-o fi el “fotomodel”, dar aşa asimetric, cu moţ în vârf, puţin dezlânat, fie şi “însărcinat”, dar ţanţoş şi semeţ, ştie să aducă atmosfera de Crăciun în PMAN”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă:

Chirtoacă ţine să se laude şi cu o statistică a postării anterioare şi zice că a citit cu plăcere toate comentariile.

“Vă mulţumesc pentru like-uri şi comentarii interesante, originale şi ingenioase, le-am citit cu placere. Avem şi un record: impact – 160.000, like-uri – 6300, distribuiri – 1100. Deci nu suntem pierduţi, avem chip de a ne schimba spre bine”, a adăugat el.

Новое послание Киртоакэ Кусок гвна надо было поставить в центре Кишиневе 01

Şeful capitalei a ţinut să mai aducă câteva argumente tari pentru a apăra demnitatea bradului, citând gândurile unui conaţional de al nostru, stabilit în Italia:

“De câți ani locuiesc aici, nu am auzit nici o discuţie în ajun de An Nou despre Brad. Nici de rău, nici de bine. Este brad, este. Treci pe lângă el, dacă ai treabă, dacă nu – fii sănătos”.

“Oameni buni, cum se întâmplă, că în fiecare an, din decembrie până în februarie,toți moldovenii vorbesc la TV, radio, pe Internet, doar despre cât de rău e BRADUL LUI CHIRTOACĂ. Chiar oare să fie asta ultima noastră problemă? Este brad – este. Nu-i stufos – e și normal, e moldovenesc, nu suntem în Siberia, unde cresc doar brazi și, vezi, tu, Chirtoacă l-a ales pe cel mai urât”. 

“Sincer, am văzut şi pozele bradului din Tiraspol. Nu-i, oameni buni, nici un brad de plastic mai frumos decât bradul natural! Bradul din centrul Chişinăului a crescut ani şi ani, l-au bătut vânturile, l-a ars soarele, are și el soarta noastră. E un brad viu! Anume prin imperfecţiunea sa este frumos! Ați văzut perle perfect rotunde? Le-ați cumpăra? Probabil că nu, pentru că cele rotunde sunt artificiale, sunt niște imitații. V-a pus omul brad! Mergeți sănătoși pe lângă el, va fotografiați, dacă vă place. Și mergeți mai departe la produs tractoare, mașinării, ustensile, automobile etc. Nu??!! Asta nu se produce în Moldova?!! Dar ce se produce în Moldova?? Nici scobitori”.

Dorin Chirtoacă:

Moldoveanul nu a ezitat să comenteze şi nemulţumirile celor care se deplasează pe stada pietonală.

“Iată unde-i problema, pentru că, în loc să producem, să creștem, să luăm atitudine serioasă față de adevăratele probleme, noi preferăm să vorbim despre vârful bradului “că-i cârn”, despre “pietonală” că intră tocurile pantofilor! Vezi tu, problema! Toata Italia e plină de străzi pietonale cu lespezi de piatră, nimeni nu s-a împiedicat. Și cel mai grav, că mulți din cei ce comentează, nici nu știau până la asta cuvântul “pietonală”. 

“A avut omul o idee bună, a pus-o în aplicare cu oameni din Moldova. Și iese ce iese. N-am auzit niciodată în Italia, când se strică în stradă un autobuz, să sară lumea să strige “Primaru-i de vină!!”. 

Într-un final al mesajului, primarul a preluat şi concluzia bărbatului:

“Un r*hat mare trebuia să pui în centrul Chișinăului! De ce să ne rușinăm! Trebuie să avem ceea ce merităm! Și las-să se plângă! Că se plâng tot cei care votează ursul, un om inteligent are alte gânduri. Un om inteligent pune umărul, este constructiv! Nu zice “apu dacă-i degeaba!!!”, a conchis Chirtoacă.

Sursa : Publika.md