Dorin Chirtoacă nu va fi eliberat din arest la domiciliu pentru a participa la Referendum! Instanța i-a respis cererea (VIDEO)

Primarul suspendat al capitalei Dorin Chirtoacă nu va fi eliberat din arest la domiciliu pentru a participa la campania electorală pentru Referendumul de revocare a sa din funcție, ca reprezentant al Partidului Liberal. Instanța de judecată a respins cererea înaintată în acest sens de către apărătorul primarului, ca fiind neîntemeiată. 

Procurorul Dumitru Robu susține că cererea apărării este neîntemeiată din motiv că apărarea nu a prezentat dovezi că riscul ca Dorin Chirtoacă să comită noi infracțiuni în libertate este diminuat. Din acest motiv, potrivit acuzatorului de stat, edilul nu poate fi eliberat din arest la domiciliu.

La rândul său, Dorin Chirtoacă spune că decizia instanței este una absurdă: „Exact așa cum azi a fost pronunțată încheierea, tot așa va suna și sentința de condamnare”, a comentat primarul.

Amintim că Dorin Chirtoacă a solicitat să fie înregistrat ca participant la Referendum, însă Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău i-a respins cererea din motiv că nu a depus-o personal și pentru că pot fi înregistrate doar partidele sau asociațiile. 

Ulterior, Partidul Liberal s-a înregistrat ca participant la Referendum, pentru a îndemna locuitorii capitalei să boicoteze plebiscitul, desemnându-l pe Dorin Chirtoacă în calitate de reprezentant. 

Referendumul privind revocarea din funcție a primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, va avea loc la data de 19 noiembrie.

Primarul se află în arest la domiciliu, fiind cercetat penal pentru acte de corupție și depășirea atribuțiilor de serviciu. 

Sursa: realitatea.md