Doni si Condrea medicii sefi retinuti de CNA inca in functii Ce spune Procuratura Anticoruptie

Procurorii anticorupție nu au primit, deocamdată, niciun răspuns de la Institutul Mamei și Copilului și de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală privind suspendarea din funcție pe durata anchetei a medicilor șefi - Nicolae Doni și Silviu Condrea - învinuiți în dosarele „tomografiei 1” și „tomografiei 2”.

Totodată, procurorii anticorupție au atacat hotărârea Judecătoriei Buiucani, potrivit căreia, Nicolae Doni, șeful Secției Imagistică și Radiologie de la Institutul Mamei și Copilului, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Aceștia au cerut plasarea în arest preventiv.

Pe de altă parte, avocații șefului Secției Radiologie şi Tomografie Computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală urmează să depună un recurs prin care vor cere schimbarea măsurii preventive. Actualmente, Silviu Condrea se află în izolatorul Centrului Național Anticorupție, în urma hotărârii Judecătoriei Buiucani.

Informațiile au fost confirmate pentru Realitatea.md de șefa Serviciului de informare și comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, fără a fi oferite numele suspecților, păstrându-se astfel prezumția nevinovăției.

Amintim că, recent, mai mulți medici de la Institutul Mamei și Copilului și Centrul Republican de Diagnostic au fost reținuți fiind suspectați că au creat adevărate scheme de corupție prin care estorcau bani de la pacienți, evitând casele instituțiilor medicale în care activează și punând banii în buzunare. 

Sursa: realitatea.md