Domnica Cemortan, din nou pe prima pagină a ziarelor din Italia

Domnica Cemortan face noi dezvăluiri în legătură cu cele petrecute la bordul navei Costa Concordia în momentul în care vasul se scufunda.

Dezvăluirile au fost făcute după ce, acum șase zile, Domnica Cemortan a scris un mesaj pe pagina sa de facebook în care i-a dat la dispoziție lui Schettino un termen de șase zile pentru a spune tuturor ce s-a întâmplat imediat după ce a ordonat evacuarea navei. Și cum ultimatumul a expirat astăzi, iar fostul căpitan nu a declarat nimic, Domnica a ieșit la rampă.

Într-un interviu acordat unei publicații din Italia, Domnica spune că în seara naufragiului, în timp ce mii de oameni erau speriați și se grăbeau să-și găsească un loc în bărcile de salvare, ea, împreună cu căpitanul Schettino s-au grăbit să ajungă pe partea opusă a vasului, mai exact pe puntea 11 pentru a fi preluați de un elicopter.

„După ce a fost dat ordinul de abandonare a navei, căpitanul mi-a cerut să merg cu el pe puntea 11, însă eu nu înțelegeam ce să căutăm acolo”, a declarat moldoveanca.

„În tot acest timp, căpitanul Schettino vorbea cu cineva la telefon, dar nu înțelegeam despre ce anume. După ce am ajuns pe punte, comandantul se tot uita nerăbdător în jur, ca și cum ar fi așteptat ceva. La un moment dat chiar a zis că aici nimeni nu ne poate vedea. După câteva minute, căpitanul a primit un telefon, iar când l-am întrebat dacă urma să vină un elicopter să ne ia, el a spus că planurile s-au schimbat și că trebuie să ne întoarcem pe punțile inferioare”, a declarat Domnica.

Reamintim că vasul Costa Concordia s-a scufundat pe 13 ianuarie 2012, după ce nava s-a ciocnit de o stâncă în apropierea insulei italiene Giglio, din Marea Mediterană. Stânca a sfâșiat bordajul pe o lungime de 70 m, după care nava a fost invadată în bună măsură de apă și s-a înclinat până la un unghi de 65 grade, devenind nemanevrabilă. 32 de persoane au decedat.

La bordul navei se aflau 4.200 de persoane.

Sursa : stirilocale.md