Doi miniștri din Guvernul Leancă vor fi discutați la ședința CNIDoi miniștri în exercițiu ai Guvernului Leancă riscă să se aleagă cu dosare penale pentru eventuale încălcări în declarația cu privire la venituri și proprietăți pentru 2013. Este vorba de Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Oleg Efrim, ministru al Justiției. Decizia va fi luată în cadrul ședinței de lucru a Comisie Naționale de Integritate(CNI).

Membrii comisiei urmează să prezinte astăzi, 5 februarie, în cadrul ședinței de lucru, rezultatele controlului privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarațiilor de venituri și proprietății pentru anul 2013 a lui Oleg Efrim și a Valentinei Buliga.

Pe lângă încălcarea regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății, Oleg Efrim, este suspectat că ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

În privința lui Efrim, CNI a fost sesizat de către unul din avocații lui Renato Usatîi, care consideră că Efrim nu a fost în drept să refuze înregistrarea partidului PARUS, deoarece acesta ar face parte din Consiliul politic al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

În ședința trecută a CNI, prezentare rezultatelor controlului privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, a fost amânată din motiv că membrii comisiei nu au făcut rost de nici un act în care ar dovedi că Efrim ar fi membru al Consiuliului PLDM.

Sursa : deschide.md