Doi cetateni romani suspectati de trafic cu fiinte umane, au incercat sa treaca frontiera cu o minora din RM ca sa o duca la produs in Italia

Tînăra de 17 ani a stârnit suspiciuni în rândul poliţiştilor de frontieră, după ce aceştia au descoperit că are paşaportul întocmit pe 1 iulie şi că deţinea o procură pentru a trece graniţa, întocmită cu două ore înainte să ajungă la vama Cahul.

Doi cetăţeni români de 42 şi, respectiv, 54 de ani, şi o adolescentă de 17 ani  din Moldova au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră şi predaţi autorităţilor române, sub bănuiala de trafic de fiinţe umane. Indivizii au fost opriţi la finele săptămânii trecute în timp ce treceau vama de la Cahul spre România, având în maşină o tânără de 17 ani din Republica Moldova. În urma controlului de frontieră, poliţiştii au depistat că moldoveanca avea paşaportul eliberat pe 1 iulie, iar procura cu care se pregătea să treacă graniţa fusese legalizată cu circa două ore înainte de a ajunge la punctul vamal.

Întrebaţi fiind de oamenii legii, bărbaţii au declarat că o cunosc pe mama minorei de circa două luni şi că aceasta i-ar fi dat voie să plece în vacanţă la o rudă din Italia. În schimb, adonescenta le-a spus poliţiştilor că urma să stea pentru câteva zile în România şi ulterior să plece în Italia, fără să poată declara scopul deplasării ei.  În urma unor cercetări amănunţite poliţiştii de frontieră au descoperit că ambii indivizi erau căutaţi în România pentru trafic de fiinţe umane.

Sursa : actualitati.md