Dodon in Moldova trebuie interzise marsurile minoritatilor sexuale

Preşedintele Igor Dodon susţine că în Moldova trebuie interzise marşurile minorităţilor sexuale.

Despre aceasta el a declarat în discursul său ţinut la deschiderea Congresului Mondial al Familiei, care a desfăşurat vineri la Chişinău.

“Filozofia care vizează consolidarea instituţiei familiei, bazată pe prioritatea valorilor tradiţionale ale familiei, ar trebui să fie o alternativă la ideologia antifamilială activ propagată. Motto-ul nostru este: fiecare copil trebuie să fie crescut şi educat doar în familie. Iar familia este exclusiv o alianţă dintre un bărbat şi o femeie, tată şi mamă. Consider că este necesar să obişnuim copiii cu stilul de viaţă sănătos de la o vârstă fragedă. În acest scop, implementăm un amplu program naţional pentru construirea şi dezvoltarea de facilităţi pentru a practica gratuit sportul. Pentru că fiecare familie tânără, fiecare copil născut reprezintă o bogăţie pentru ţara noastră, care trebuie păzită şi păstrată”, a spus Preşedintele.

El şi-a exprimat regretul că “nu toată lumea împărtăşeşte această viziune”.

“În mod special, vreau să mă opresc asupra propagandei fenomenelor care ne ofensează valorile şi moralitatea publică. Sunt convins că o astfel de propagandă nu ar trebui să aibă un loc în societatea noastră. Organizarea festivalurilor şi a altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnată cu fermitate, chiar scoasă în afara legii”, a subliniat Dodon.

În context, el a anunţat disponibilitatea de a “prezenta un program naţional cuprinzător care să sprijine familia şi să promoveze valorile familiei în societate”.

“În acest program vom antrena instituţiile educaţionale şi preşcolare, serviciile sociale, uniunile de creaţie, Biserica Ortodoxă şi alte organizaţii religioase, societatea civilă, mass-media”, a evidenţiat el.

La evenimentul care se desfăşoară la Chişinău sub patronajul Preşedintelui participă circa 2 mii de persoane din peste 40 de ţări, inclusiv preşedintele Congresului Mondial al Familiei, Brian Brown. Anterior, Igor Dodon a spus că “Congresul Mondial al Familiei din 2018 este cel mai important eveniment din ţară din ultimii ani”.

Sursa: stiri.md