Dodon, acuzat de trădare de PatriePartidul Liberal îl acuză pe preşedintele Igor Dodon de trădare de Patrie. Despre aceasta se menţionează într-un comunicat al PL, citat de Infotag.
 
Liberalii condamnă participarea trupelor ruse la parada de la Tiraspol cu ocazia Zilei Victoriei, alături de forţele armate ale autoproclamatei republici.
 
„Chiar dacă cu câteva zile, Ministerul de Externe a avertizat Ambasada Federației Ruse să nu permită militarilor ruși să defileze la Tiraspol de 9 mai, acest apel al autorităților constituționale ale Republicii Moldova a fost ignorat. Condamnăm atitudinea sfidătoare și lipsa de respect a Federației Ruse la adresa Republicii Moldova și atragem atenția opiniei publice că aceste acțiuni contravin angajamentelor asumate de către Rusia conform principiilor și normelor dreptului internațional. Or, potrivit declarațiilor oficiale făcute în repetate rânduri de către demnitari de rang înalt de la Moscova, acest stat s-a angajat să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, se arată în comunicat.
 
Liberalii menţionează că, „în timp ce trupele GOTR mărșăluiau pe străzile din Tiraspol, Igor Dodon se distra la parada militară de la Moscova și bea șampanie cu Vladimir Putin”.
 
PL îndeamnă organele abilitate ale Republicii Moldova „să se autosesizeze și să pornească o anchetă penală și tragere la răspundere a celor vinovați pentru încălcarea suveranității Republicii Moldova inclusiv a lui Igor Dodon, pentru trădare de patrie”.
Sursa: hotnews.md