Reactia Monicai Babuc in contextul scrisorii deschise la adresa sa Discutiile cu referire la calitatea testelor trebuie aiba loc intre specialisti

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a reacționat la scrisoare deschisă adresată ministrului Monica Babuc de un profesor universitar în contextul testelor de bacalaureat de la limba și literatura română.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va analiza minuțios toate sesizările privind calitatea testelor de la examenul de bacalaureat din sesiunea curentă și va întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea unei evaluări corecte și obiective a răspunsurilor oferite de candidații care susțin examenul de bacalaureat.

Totodată, considerăm inoportună și contraproductivă analiza calității testelor înainte ca acestea să fie făcute publice. Reconstituirea din memorie a subiectelor de la examen este interzisă (conform pct. 115 din Regulamentul sus-menționat), iar testele propriu-zise urmează a fi publicate pe pagina web a Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare la data de 27 iunie 2018, odată cu afișarea în Centrele de Bacalaureat a rezultatelor preliminare ale examenului”, potrivit reacției ministerului. 

UNIMEDIA amintește că profesorul universitar și academicianul Constantin Șchiopu a adresat o scrisoare deschisă ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, cu privire la testul de bacalaureat de la limba și literatura română, susținut vineri, 8 iunie, de abiturienți.

Constantin Șchiopu susține că în test s-a strecurat o „greșeală științifică”. 

Sursa: unimedia.info