La cine a ajuns averea lui Filat. Nepotul ex-premierului adreseaza o scrisoare deschisa organelor de drept

Vladimir Rusu, nepotul ex-premierului Vlad Filat, susține că după condamnarea liderului PLDM, fosta sa soție, Sanda Diviricean, și finul de cununie al foștilor soți, Virgil Păvăleanu, ar fi înstrăinat ilegal o parte din averea acestuia. 

Rusu a adresat o scrisoare deschisă în acest sens către procurorul general al R. Moldova, Eduard Harunjen, șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, adjunctul șefului CNA, Adriana Bețișor, șefa Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Otilia Nicolai, dar și instituțiilor mass-media.

„Am hotărât să trimit o sesizare  prin care vreau sa atrag atenția opiniei publice cu privire la unele ilegalități care se comit. Totodată, vreau să mă ajutati ca această informatie să ajungă publică pentru a putea opri ilegalitațile pe care le comit persoanele mentionațe în sesizare”, scrie nepotul lui Vlad Filat.

La 11 noiembrie 2016, instanța a dispus aplicarea măsurii de asigurare sub formă de confiscare specială față de bunurile imobile ale fostului premier, cota socială de 49, 634% la SC Kapital Invest Company SA în cadrul IPTEH S.A. și cota de 95,37% din acțiunile la SC Kapital Invest Company SA.

Sursa: zdg.md