Gheorghe Trocin invinuit de moartea unui copil si condamnat la puscarie a fost retinut

La mai bine de un an de la pronunțarea sentinței irevocabile de către ultima instanță națională – Curtea Supremă de Justiție (CSJ), fostul membru al Curţii de Conturi Gheorghe Trocin a fost reținut și plasat în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Realitatea.md a contactat Serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliției în vara anului 2018 în legătură cu dosarul „Trocin”, ca mai târziu la adresa redacției să parvină un act în care se precizează că inculpatul ar fi fost reținut pe data de 22 august 2018.

Amintim că, pe data de 31 mai 2017, CSJ a declarat inadmisibile recursurile atât ale procurorului adjunct interimar al Procurorului Procuraturii de circumscripție Chișinău, Sergiu Ciobanu, cât și ale avocatului Radu Dumneanu, rămânând în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău.

După ce Judecătoria Strășeni a hotărât că Gheorghe Trocin trebuie să achite familiei victimei despăgubiri de 2 milioane 500 de mii de lei şi alte 400 de mii de lei şoferiţei a cărei maşină a fost lovită, Curtea de Apel Chișinău l-a obligat, la 1 februarie 2017, pe inculpat să plătească mai puțin – un milion de lei familiei victimei și 300 de mii de lei – șoferiței.

Magistrații au menținut, însă, hotărârea primei instanțe, în ceea ce ține de partea penală, potrivit căreia, Gheorghe Trocin primise 6 ani de pușcărie.

Fostul membru al Curții de Conturi a pledat nevinovat… până când a fost anunțat în căutare pe data de 7 aprilie 2017. Atunci, Direcția de Poliție a municipiului Chișinău inițiase un șir de măsuri pentru identificarea locului acestuia și diferirea justiției.

Accidentul în care a fost implicat Gheorghe Trocin a avut loc în anul 2013, în apropiere de satul Grebleşti, raionul Străşeni. Coliziunea a fost atât de puternică, încât mașina în care se afla un băiețel de 6 ani s-a răsturnat de câteva ori.

Victimele au fost aruncate din vehicul, iar copilul care se afla pe bancheta din spate a murit pe loc. Mama acestuia a fost transportată în stare extrem de gravă la spital. Medicii au reușit să o salveze, dar femeia a rămas cu sechele. Gheorghe Trocin a fost declarat vinovat de faptul că nu a respectat regulile de circulație rutieră, fapt care a dus la moartea băiatului.

Gheorghe Trocin invinuit de moartea unui copil si condamnat la puscarie a fost retinut

Sursa: realitatea.md