DISCRIMINARE la o grădiniță din Chișinău? Ce s-a întîmplat cu un baiețel (FOTO)

Un matineu „ciudat” a avut loc astăzi la grădinița nr. 32 din sectorul Ciocana al capitalei – în timp ce 26 de copii purtau costume asemănătoare, un singur băiețel, așezat la margine, nu era îmbrăcat de sărbătoare.

Mama micuțului acuză că astfel ar fi „pedepsită” pentru că refuză să achite diferite plăți, iar directoarea instituției, Dina Păvăleanu, afirmă că părinții nu ar fi vrut să-i coase costum copilului. 

Iulia Nazaria, mama băiețelului, o acuză educatoarea Vergilia Plăcintă că i-ar descrimina copilul, pentru că dînsa refuză să achite „bani în plic”. 

„Azi s-a organizat o petrecere în grupă, despre care am aflat doar ieri seara. Toți copiii au fost îmbrăcați la fel, excepție făcînd al meu, iar eu nu am fost anunțată despre acest lucru. Oare cum s-a simțit azi copilul meu? Oare acest pedagog își merită profesia??? Și acest caz nu este unic!!! Am găsit copilul fără căciulă cînd era frig, deși absolut toți copiii erau cu căciulă. Copilul periodic nu este inclus în activități, am avut cazuri de agresiune… Nu sînt informată despre organizarea de adunări părintești, educatoarea mă bîrfește cu alți părinți și face intrigi… etc., etc. Directoarea instituției nu ia nicio măsură, deși am scris plîngeri și cunoaște foarte bine situația…

DE CE? Pentru că sînt părinte care nu duc bani în plic de ceva timp, pentru că sînt un părinte care spun deschis despre iregularitățile din această grădiniță și din SISTEMUL NOSTRU EDUCAȚIONAL ÎNVECHIT ȘI PUTRED” a scris pe Facebook Iulia Nazaria.

DISCRIMINARE la o grădiniță din Chișinău? Ce s-a întîmplat cu un baiețel (FOTO)
DISCRIMINARE la o grădiniță din Chișinău? Ce s-a întîmplat cu un baiețel (FOTO)

Membrul Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, Andrei Brighidin, s-a autosesizat pe marginea întâmplării de astăzi de la grădinița nr.32 din capitală.

„Dat fiind faptul că persoana care a făcut publică postarea sugerează ideea că, în asemenea situație, copilul ar putea fi o potențială victimă a discriminării, astăzi, a fost înregistrată nota de autosesizare, iar în urma investigațiilor care urmează să se desfășoare se vor elucida toate circumstanțele cauzei”, se scrie în comunicatul emis de Consiliu.

DISCRIMINARE la o grădiniță din Chișinău? Ce s-a întîmplat cu un baiețel (FOTO)

Sursa: noi.md