Directorul agenției „ProImobil”, anunțat în căutare internațională. Instanța a emis un mandat de arestare pe numele săuPe numele directorului agenției imobiliare „ProImobil”, Vladislav Musteață, a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, în același timp fiind anunțat în căutare internațională.

Decizia a fost luată astăzi, 12 septembrie, de magistrați la demersul procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS).

Realitatea.md amintește că, la data de 28 august, procurorii de la PCCOCS au demarat un șir de percheziții la sediul „ProImobil”. Conducerea companiei imobiliare este suspectată de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

În concret, în perioada 2015-2017, SRL „Pro Imobil Grup”, prin neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale, nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste aproximativ 5 milioane lei.

Mai mult, potrivit presei din România, la doar două zile de la perchezițiile de la Chișinău, Musteață și-a deschis o companie imobiliară la București.

Sursa: realitatea.md